Jäähyväiset laiturille

P1110982

Kesäkausi on alkanut ja veneilijöiden välinen kanssakäyminen sen kuin tiivistyy. Käyttökiellossa oleva laituri hinataan pois ensi viikolla kelien salliessa, ja laituripaikat Röytässä vähenevät.

Tilapäislaituria on toivottu, mutta ei ole tiedossa, onko sellaista tulossa. Ponttonilaitureiden uusiminen on tällä hetkellä sidottu betonilaiturin kunnostushankkeeseen, joka ei ala ainakaan tänä vuonna, koska rahoitus ei riitä hankkeen toteuttamiseen.

Metsähallitus hakee laituriremonttiin ratkaisua, joka pienentäisi suunnitellun hankkeen kustannuksia, mutta säilyttäisi sataman käytettävyyden. Tosin ponttonilaitureiden uhataan olevan nykyistä lyhyempiä kustannussäästöjen nimissä ja Museovirasto on myöntänyt betonilaiturille/aallonmurtajalle purkuluvan.

Elämme siis jännittäviä aikoja ja kaikkien huulilla lienee myös kysymys: onko Röytässä elojuhlia tänä vuonna?