Tietoa ja ohjeita

Röytässä on retkisatama, jossa on peräpoijupaikkoja 60 ja peräankkuripaikkoja 20. Lähestyminen merkittyä väylää saaren kaakkoiskärjen aallonmurtajien välissä oleviin laitureihin. Syväykset altaassa, alkuosalla 3-4m, perällä 2m. Kiinnittyminen alkuosalla aallonmurtajaan ja peräpoijuihin, perällä laituriin ja peräankkuriin. Veneilyseurojen majat: Oulun Purjehdusseura, Oulun Merenkävijät, Iin Meriseura, Haukiputaan Pursiseura, Haukiputaan Veneilijät sekä Oulun Työväenpursiseura. Iin Röyttää lähin satama mantereella on Praavan kalasatama, johon on vesitse matkaa 3 km.

Sähkö

Laiturit on sähköistetty. Sähköä käyttävien tulee lunastaa vuosittain Iin Röytän sähkötarra (20 e ) tai maksaa 2 e/vrk satamassa olevaan lippaaseen. Tiedustelut Mauri Kangasluoma, m/s Heta, p. 0400 895 805

Nuotiopaikka

Satamakentällä ja luontopolun varrella Hepoharjussa on tulentekopaikat.

Juomavesi

Juomavesi on hyvä tuoda mukana, mutta saaresta löytyy Luotsilan edustalta myös kaivo, jonka veden laatu tutkitaan vuosittain.

Jätehuolto

Pidä Saaristo Siistinä ry:n jäsenet eli Roska-Roope tarran lunastaneet voivat viedä jätteensä Roska-Roope merkillä varustettuun katokseen. Tarraa voi ostaa Mauri Kangasluomalta, m/s Heta, p. 0400 895 805

http://www.pidasaaristosiistina.fi/

Alueen maastokohteissa ei ole jätteiden keräysastioita, joten jätehuolto on omatoiminen.

Septityhjennys

Lähin septityhjennys Rantakestilän satamassa Iissä. lat 65.19,5 long 25.19,4

Luontopolku

Röyttää kiertää 2 km:n mittainen luontopolku, jonka varrella on alueen luonnosta ja historiasta kertovia tauluja, hiljentymispaikka ja tulentekopaikka.

Yöpyminen

Vanha työntekijöiden majoitusrakennus Lastaaja ja Luotsila ovat vuokrattavissa. Rannassa olevat sauna ja kota ovat vuokraavien käytössä.

 

Vastaa