Iin Röytän toimijat ry


Iin Röytän toimijat ry eli entinen Röyttätoimikunta ajaa jäsenseurojensa yhteisiä ja yleisiä etuja Röytässä. Siihen kuuluvat Oulun Merenkävijät, Oulun Purjehdusseura, Oulun Työväen Pursiseura, Haukiputaan Pursiseura, Haukiputaan veneilijät ja Iin Meriseura. Iin Röytän toimijat ry toimii neuvottelukumppanina Röyttää koskevissa asioissa yhteistyötahojen suuntaan.

Iin Röytän toimijat ry on olemassa vain Röyttää varten ja se on tehnyt vuosikymmenien ajan työtä saaren kehittämiseksi ja kunnossa pitämiseksi. Röytän toimijat ylläpitää Röytän sähköverkkoa, laiturisähköjä, rakentamaansa kesäkeittiötä, pöytäryhmiä, grillekä sekä leikkipaikkaa rakentamiltaan osin sekä Roska-Roope jätepistettä. (Saaren wc- ja puuhuollosta sekä luontopoluista ja muusta saaren ylläpidosta vastaa Metsähallitus.)

Röytän toimijat ry käyttää varansa Röytän kehittämiseen kaikkien saaressa kävijöiden hyväksi. Viimeksi toteutettiin vuonna 2020 valmistunut EU-rahoitteinen sähköhanke, jonka budjetti oli 80 000 euroa ja sitä edeltävässä hankkeessa palveluvarustusta parannettiin yli 100 000 euron hankkeella. Talkootöitä on tehty tuhansia tunteja!

Röyttä ei olisi sellainen keidas millaisena se nykyään tunnetaan ilman veneilijöiden aloitteellisuutta ja aktiivisuutta.